ST-429 Paraşüt Tipi Emniyet Kemeri
ST-429 Paraşüt Tipi Emniyet Kemeri 100% Polyesterdir. Düşüş tutucu için 1 adet sırt bağlantı halkası ve 2 tekstil döngülü göğüs eki ve çalışma konumlandırma için 2 yanal D-halkaları vardır. EVA destekli ayarlanabilir omuz, göğüs ve bacak askıları vardır. Omuz ve bacak kısmı iki ayrı renkten oluşmuştur. Tutuş halkaları arka kısımda yer almaktadır. Benzersiz uzatma bantı (uzunluk : 30 cm) ile kullanıcının her hangi bir yardım almaksızın kolayca kendini bağlamasını sağlar. Uzun bir konfor için omuz, bel ve bacak kayışları yumuşak dolguludur. Genişletilmiş konfor için ideal konumlandırılmış oturma kayıfı vardır.
Tüm bağlantılar dikişli mumlu iplik ile güçlendirilmiştir.
136 kg’ a kadar test edilmiştir.
Eva destekli omuz ve göğüs askıları mevcuttur.Paraşüt Tipi Bel Destekli Emniyet Kemeri PT-31 En 361 En 388 standartlarında üretilmektedir.
Paraşüt tipi emniyet kemeri bedeni XL olarak gönderilmektedir.
Paraşüt tipi emniyet kemeri ülkemizde İş Sağlığı ve İş Güvenliği Tüzüğünün 521. maddesine göre 4m’den, Yapı İşleri İş Sağlığı ve İş Güvenliği Tüzüğünün 13. maddesine göre 3
mt.’den yüksekte çalışanlara emniyet kemeri verileceği belirtilmiştir. İSİGT Madde 521 Korkuluklu platformlarla çalışılması imkanısağlanamayan ve 4
metreden fazla yüksekliği bulunan binaların dış kısımlarında,çatılarında ve benzeri yüksek yerlerde, bakım veya onarım işleriyle her türlü bina sökme veyıkmaişlerinde gerekligüvenlik
tedbirleri alınacakve çalışanişçilere, uygun baret,emniyet kemerleri ve bağlama ipleri gibi kişisel korunma araçları verilecek ve işçiler bunları kullanacaklardır.
Paraşüt Tipi Emniyet Kemeri Kullanım Alanları
Paraşüt tipi emniyet kemerini, yüksekliği tabanda 180 cm. den fazla olan düşme veya kayma tehlikesi bulunan yerlerde (Bina, Fabrika, baraj inşaatlarında, yüksek gerilim hatları ile telefon direklerindeki bakım ve montaj işlerinde) çalışanlar, kiremit döşeyicileri, oluk ve her türlü dış cephe boya işleri yapanlar kullanır.
Ayrıca, bu tür emniyet kemeri, kuyu, lağım, galeri ve kanalizasyonlarda, tehlikeli gaz ve buharların bulunduğu tanklarda bakım ve tamir işlerinde çalışan işçiler ile ilk yardım ve kurtarma çalışmalarında yaralı işçiler için de kullanılır.
Paraşüt Tipi Emniyet Kemeri Tasarımında Dikkat Edilen Özellikler
Emniyet kemerinin giyinip çıkarılması kolaydır.
Vücudun hareketlerini engellemeyecek şekilde ve ergonomik biçimde tasarlanmıştır.
Uzun süreli kullanım ve maksimum güvenlik için en kaliteli materyaller kullanılarak üretilmiştir.
Eğer kişi emniyet kemeriyle askıda kalırsa kan dolaşımını engellemeyecek şekilde tasarlanmıştır.
EN Normlarına uygundur.
Paraşüt Tipi Emniyet Kemeri Koruma Bakım ve Önlemleri
Çalışma alanı dikey bir düzlemdeyse ilgilinin vücudu, çalışma alanına paralel olarak uzanan sağlam bir halat ve düşüş tutucu mekanizmalar ile irtibatlandırılmalıdır ki kendisinin düşmesi durumunda EN ÇOK 0.50 m. ‘lik bir mesafede durabilsin. Bu donanımlar kendi özel poşetlerinde kullanma kılavuzları ile birlikte üzerinde model numarası ve standardı yazılı korunaklı bir kutu veya çanta içinde satışa arz edilmiştir. Bu biçimde muhafaza edilmelidir.
Ortam ile ilgili şu etkenler göz önünde tutulmalıdır :
Kuru bir yerde, güneş ışınına doğrudan maruz kalmadan, oda sıcaklığında korunmalıdır. Ortamda (asitler, solventler gibi) şeritlerin ve dikişlerin direncini olumsuz olarak değiştirebilecek türden nesneler kesinlikle bulunmamalıdır. Kullanılan donanım titiz bir şekilde silinmelidir, ısı kaynaklarından uzak tutulmalıdır. Kullanım sırasında donanım rutubetlenmiş ise kurutulmalıdır.
Yıkama: Donanımların tekstil aksamları için nötr(ne asit, ne de alkali) olan deterjanlar kullanılmalıdır. Solventler ve diğer kimyasal nesneler kullanılmamalıdır. Donanımlar yıkamadan sonra ısı kaynaklarından uzak oda sıcaklığında kurutulmalıdır.
Düzenli Denetim: Bu donanımlar her şartta yılda en az bir kez denetlenmelidir. Bu denetimler yetkin bireylerce gerçekleştirilmelidir.
Yüksekten düşmeyi önleyen bir sistemin bileşeni olup amacı birey düştüğü takdirde onun yere çakılmasını önlemektir. Bu donanım tek başına yere düşmeyi önlemek için yeterli değildir, ayrıca gerekli halkalar, kancalar, lanyardlar , şok emiciler, düşüş tutucular da kullanılmalıdır. O zaman güvenlik koşulları tam olarak sağlanmış olur. Bu donanım bir düşüşü önlemek için kullanılmışsa, her ne kadar bu zorlamanın sonucu olarak olumsuz hususlar gözlenmese de mutlaka ıskartaya ayrılmalıdır.
Bu donanım tek bir bireyin bedenine özgü olarak üretilmemiş olup, bu tür işleri yapan çeşitli bireylerce kullanılabilir.
En 361 ‘in güncel revizyon normuna uygun olan bu donanım yüksek bir yerde çalışmak zorunda olanların ellerini serbest bırakabilecek şekilde tasarlanmıştır. Bu şekilde kullanım amacı ile bu donanım vücudun yan taraflarından geçecek olan bağlantılar ile birlikte uygulanmalıdır. Böyle bir durumda düşme en çok 0,50m ‘ye kadar olmalıdır.
Paraşüt Tipi Emniyet Kemeri Kullanmadan Önce Uyulması Gerekenler
Işıklandırmanın yeterli olduğu bir ortamda bu donanımları düz bir zemine yayınız ve onların iyi durumda olup olmadıklarını, aşağıdaki maddeleri de göz önünde bulundurarak kontrol ediniz :
1. Şeritlerin doğal renklerinin değişip değişmediğini
2. Şeritlerin yıpranıp yıpranmadığını
3. Şeritlerin dikiş yerlerinin sökülüp sökülmediği
4. Tokaların gerektiği gibi işleyip işlemediği
5. Metal aksamın şekil değiştirip değiştirmediğini
6. Metal aksamın paslanıp paslanmadığını
7. Markanın okunup okunmadığını;
Bağlantı noktaları : Bağlantı elemanlarının, bağlantı noktalarına hangi biçimlerde bağlanacağı şekillerde gösterilmiştir. Halat tutucu emniyet kemerine sırttaki D halkasına tutturulacaktır. Lanyardlar ve şok emiciler de emniyet kemerine yine aynı noktadan bağlanacaktır.
Emniyet kemerlerinin özellikleri : Ana grubu oluşturan tekstil malzemeler %100 polyesterden, metal aksamlar ise galvanizden üretilmiştir. Diğer aksesuarlar ise plastik, polyester ve tekstil özellikli parçalardan oluşmaktadır.
Olası bir düşme durumunda yer ile temastan kaçınmak için kullanıcı ile yer arasındaki minimum mesafe dikkate alınmalı.
Ürün : kesici aletler, yüksek sıcaklık ve u.v etkilerden uzak tutulmalıdır. Bu şartlarda kalmış ürünleri kullanmayınız.
Emniyet kemerlerinin kullanım özelliklerini bilmeyen kimseler, kurtarma metotları hakkında teorik ve uygulamalı eğitimler almalıdır.
Emniyet kemerleri sadece uzman olan ve bu konuda eğitim almış personel tarafından kullanılmalıdır.
Kullanım ömrü : Günlük kullanımlarda bir yıl, ara sıra kullanımlarda ise üç yıldır.
Pozisyon alma durumlarında bel yastığının yanındaki D halkalarına bağlanmalıdır.
EN 358 standardına giren bağlantı noktaları düşme durdurma sistemine uygun değildir
PT-31 Tam Korumalı Vücut Kuşağı
89/686/EEC’ nin KKD direktifinin EN 361 – EN 358 Standardına, CE 0511 ve ISO 9001:2000
kalite yönetim sistemine göre üretilmiştir.
İncelemeler
Henüz inceleme yapılmadı.